- Przepisy
- Burger Dream
- Coffee Chillout
- Five o'clock
- Do słoika
- Kipi kasza
- Mięcho
- Pierogowo i okolice
- Początek dnia
- Ryby i owoce morza
- Sałatki
- Łódeczki z cykorii z bakłażanem, selerem naciowym, spaghetti z marchwi oraz winegretem
- Sałatka z pieczoną dynią w boczku z grillowanym mango, prażonymi orzeszkami ziemnymi i cytrynowym sosem
- Sałatka z żółtych pomidorów ze świeżymi listkami chrzanu oraz czosnkowym winegretem
- Malinowa sałata frisee z melisą, parmezanem i gruszką marynowaną w czerwonym winie
- Kartoffelsalat
- Sałatka z makaronu orzo ze świeżym ogórkiem, wiosenną rzodkiewką oraz świeżo zerwanym koperkiem
- Sałatka z kaszy gryczanej nieprażonej z smażonym szpinakiem z czosnkiem i pieczonym burakiem z jajkami przepiórczymi na twardo
- Sałatka z granatem na liściach roszponki z kruszoną fetą oraz odrobiną winegret z granatem
- Sałatka z rożnego rodzaju sałat z karmelizowaną gruszką, pestkami dyni oraz pestkami owocu granatu z serem naturalnym z winegretem malinowym
- Sałatka z gotowanych buraków na miodzie i occie balsamicznym z zielonym groszkiem i oscypkiem
- Sałatka mocno pomidorowa z ogórkiem i jeżynami oraz paseczkami koziego sera
- Sałatka z marynowanego arbuza na sosie śmietanowym z fetą oraz marynowana feta na sosie malinowym
- Zielona sałatka z pomidorkami i kruszonym bundzem oraz sosem śmietankowym na bazie bryndzy i kminku
- Grillowana sałatka z fenkuła i sera
- Grillowana gruszka, szparagi oraz ser krowi z bobem i zielonym groszkiem
- Sałatka sułtańska z miażdżonym ogórkiem, gęstym jogurtem w posypce z pistacji, granatów oraz listków mięty
- Wiosenna sałatka wegetariańska z jajkami, rzodkiewką, kalafiorem, młodymi ziemniakami w koszulkach, ogórkiem i dresingiem jogurtowym w posypce z koperku i mięty
- Zielona sałatka z grillowanymi szparagami i marchewką oraz grillowaną ciabattą z jajkiem sadzonym i marynowaną cukinią z sosem kaparowym
- Sałatka z jajkiem, burakami, fetą i mieszanką sałat w sosie buraczano-śmietanowym w posypce z czerwonego pieprzu
- Sałatka z owoców kaki, rzodkiewki i natki pietruszki polana oliwą z oliwek
- Sałatka na ciepło ze smażonymi młodymi ziemniakami w koszulkach, gruszkami i jabłkiem oraz balsamicznymi burakami z koperkiem i sosem musztardowo-gryczanym
- Surówka z czerwonej cebuli oraz mięty z oliwą i czerwonym pieprzem
- Sałatka z pomidorów, sera owczego z dressingiem Tabasco oraz shotem z chłodnika pomidorowego
- Skandynawska sałatka ziemniaczana z sosem jogurtowo-musztardowym z anchois
- Azjatycka sałatka z arbuzem
- Sałatka z arbuza, fety i chili
- Sałatka z marynowanego tuńczyka w sosie sojowym na trzy sposoby...
- Sałatka z grejpfrutem pomarańczą, krewetkami, fenkułem i chili
- Sałatka truskawkowa z wątróbką z truskawkowym vinaigrette
- Jabłkowa sałatka z owocami granatu i złotym serem pleśniowym
- Słodkości
- STARTery
- Ciabatta ze smażoną wątróbką drobiową i wiśniami
- Kozie carpaccio na buraku z bobem oraz sosem balsamico
- Poncz karnawałowy
- Mini sałatka caprese na patyczkach
- Nadziewane figi kozim serem ze śmietaną i miętą
- Karmelizowane pieczone buraczki w posypce z sezamu i mięty
- Salami kalabryjskie z lazurem, serem śmietankowym i polskimi korniszonami
- Wędzony bundz na ciepło z karmelizowanymi jeżynami
- Fondue Neuchateloise
- Tortilla z kuleczkami buraczanymi na miętowym serku jogurtowym
- Hot dog German style
- Kanapki z chleba graham z pastą pomidorowo-kurczakową
- Mini kanapeczki z balsamicznymi burakami i olbrzymimi rodzynkami z indyjską nutą
- Muffinki na mące pszenno-kukurydzianej z ziarnami kukurydzy oraz jalapeno
- Zapiekane w pergaminie słodkie ziemniaki, feta, pieczarki, czerwona cebula z dodatkiem mięty
- Ananasowy napój miłości z nutą pikanterii
- Deserowe jabłka z orzechami i wątróbką z dodatkiem świeżej bazylii, żurawiny oraz miodu
- Muffinki z suszonymi pomidorami we włoskiej oliwie, oliwkami i bazylią, dodatkowo nadziewane dużą włoską oliwką
- Muffinki z konserwową papryką, fetą i świeżymi ziołami
- Zapiekany camembert z sosem z octu balsamicznego, konfitury porzeczkowej z winogronami, pomidorkami koktajlowym oraz kumkwatem w czerwonym pieprzu
- Pasta pieczarkowo-oliwkowa z pietruszką
- Chleb pomidorowy z dodatkiem suszonych pomidorów
- Grillowane kanapki ze smażoną dynią, serem owczym i hiszpańskim salami
- Pasta z wątróbki z czosnkiem i koniakiem oraz dodatkiem tymianku z rozmarynem
- Rubinowe placki buraczano-marchewkowe z sosem jogurtowo-koperkowym z łososiem
- Melonowe carpaccio z bazylią i borówkami amerykańskimi
- Grillowane tortille pomidorowe nadziewane puree z batatów oraz chorizo, fetą i kolendrą
- Delikatny flan marchewkowy z sosem pietruszkowym
- Szprycer na lato z sokiem rabarbarowym i kardamonem
- Zielone wrapy z szparagami ze szczypiorkiem, szpinakiem, fetą i kukurydzą
- Gruszki kremowe nadziewane niebieskim serem w posypce ze szczypiorku
- Gruszki Izy zapiekane z cynamonem i polane płatkami kukurydzianymi w miodzie
- Mini placuszki ziemniaczane z wędzonym pstrągiem, kremowym serkiem oraz kawiorem
- Strefa Sushi
- Śledziowy zakątek
- Pomidorowe marynowane śledzie z natką pietruszki w oleju lnianym
- Śledzie marynowane w zakwasie buraczanym z suszonymi śliwkami, wiśniami, czerwoną cebulą i pistacjami w oleju lnianym
- Śledzie marynowane z młodym fenkułem, czerwoną porzeczką i olejem lnianym
- Śledź purpurowy z fioletowymi warzywami oraz jagodami, jeżynami i malinami dodatkiem kiełków i listków buraka
- Śledź słodko-kwaśny w łusce gryczanej z młodym pasternakiem, mini cukinią, fasolką szparagową, brukselką oraz grillowaną morelą i musem morelowym
- Śledź purpurowy z kaszą gryczaną na sypko oraz z jajkiem na twardo w sosie balsamicznym
- Śledź marynowany na słodko na wodzie spod ogórków z tartym kiszonym ogórkiem
- Marynowanym śledź i warzywa z grilla z jajkiem na twardo
- Purpurowe śledzie moczone w zakwasie z czerwonego barszczu z gruszką cynamonowo-gozdzikową, przyprawą piernikową oraz sosem śmietanowym z barszczem, z pistacjami i kostką z gotowanych buraków
- Śledzie z kremem marchewkowo-pomarańczowym z chrzanem oraz dodatkiem kaparów i marynowanego zielonego pieprzu z suszonym nagietkiem
- Śledzie na musie wiśniowym z imbirem z pestkami grantu z dodatkiem czekolady z miętowym tabasco
- Śledzie na miodzie po staropolsku w nowej odsłonie w czerwonej cebuli posypane skórką cytrynowo-pomarańczową
- Wykwintne pistacjowe śledzie w korzennej oliwie
- Klasyczny śledź w śmietanie z czasów PRL-u
- Śledzie w sałatce z czerwonych buraków, jabłek i czerwonej papryki z dodatkiem koperku
- Świąteczne
- Tarty
- Wegetariańskie
- Włoskie klimaty
- Makarony
- Spaghetti razowe ze szpinakiem, żółtą botwinką, czosnkiem, orzechami laskowymi, niebieskim serem pleśniowym oraz suszonymi figami i morelami
- Spaghetti razowe ze szpinakiem, czosnkiem, orzechami laskowymi i gorgonzolą
- Makaron curry z kurczakiem z migdałami i skórką limonki
- Spaghetti ze smażonymi borowikami na maśle z czosnkiem oraz posypane pietruszką, skórką cytrynową oraz tartym serem bursztyn
- Makaron buraczany z mieloną kiełbasą lisiecką, pomidorami i pietruszką oraz z kruszonym bundzem
- Makaron kokardki z żółtą cukinią, zielonym groszkiem i pancettą oraz pietruszką
- Makaron buraczany ze smażonymi kurkami i wiśniami w tymianku posypany oscypkiem
- Makaron bucatini z grillowanym fenkułem, zielonym groszkiem oraz koperkiem i pietruszką
- Spaghetti z pietruszkowym pesto
- Makaron linguine ze smażonymi jabłkami oraz bazyliowym pesto z nutą orzechów laskowych
- Penne w sosie śmietanowo-ziołowym z pulpetami z kurczaka oraz suszonymi i koktajlowymi pomidorami
- Czarny makaron z sardynkami oraz zielonym groszkiem i pomidorami
- Zielony makaron wstążki z kurkami i tymiankiem na białym winie
- Pomidorowe Fusilli z chorizo, szynką parmeńską, czerwonym winem oraz czarnymi oliwkami
- Pizza
- Risotta
- Zupy
- 18 plus
- Blog
- Konkurs - Twój Burger dream
- Czarny Czosnek – opis rewelacyjnego produktu
- Radio Kraków – czyli „Przystanek Kulinarny Małopolska” wgryza się w Burgery
- Burak ćwikłowy w białym kolorze
- Radio Plus - wywiad w którym mówimy o tajnikach powstawania książki Burgerdream
- Relacja z warsztatów „BurgerDream" czyli burgery w rytmie slow
- Gotowanie z Pasją w magazynie Moje Gotowanie 12/2016 czyli przepisy na Wigilię mojej Babci
- Test „Kohersen Mycook”
- Gotowanie z Pasją w magazynie Moje Gotowanie 11/2016 czyli piątka ćwiartka
- Gotowanie z Pasją w magazynie Moje Gotowanie 09/2016 czyli nasze fantazje na temat chrzanu
- Gotowanie z Pasją w magazynie Moje Gotowanie 07/2016 czyli wariacje z bobem
- XIII Dorszowe Żniwa i 1. miejsce w Ogólnopolskim Konkursie dla Profesjonalnych Fotografów Kulinarnych 2016
- Gotowanie z Pasją w magazynie Moje Gotowanie 06/2016
- Smakowita pajda
- Gotowanie z pasją w "Dbam o zdrowie"
- PatPottery – idealna ceramika do dań
- Gotowanie z Pasją w magazynie Moje Gotowanie 03/2016
- Gotowanie z Pasją w magazynie Moje Gotowanie
- Cisza, stawy, świeże ryby i Okrasa – czyli super warsztaty towarzyszące premierze książki „Ryby są super”
- 2. Mistrzostwa Burgerowe – Gotowanie z Pasją jako jurorzy part. 2
- Festiwal Food Trucków oraz 2. Mistrzostwa Burgerowe part. 1
- Stylowe wycieczki – zjeść Berlin
- Gotowanie z pasją w Szczypcie Chilli
- Czas na SEZONY – nowy bistro cafe z udziałem „Gotowanie z Pasją”
- Kipi kasza na żywo w programie Dzień Dobry TVN
- KONKURS „Kipi kasza" w radiu KRK.FM – codziennie do wygrania książka z naszym autografem
- Kipi kasza czyli 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą w roli głównej
- Konkurs - Stwórz własnego burgera i zrób go potem własnoręcznie na warsztatach kulinarnych pod hasłem „Burgery & frytki belgijskie w M22”
- Zdrowe Walentynki – zestaw naszych propozycja na dania walentynkowe jakie ukazały się w najnowszym numerze magazynu MODA na ZDROWIE
- Konkurs – kolacja dla dwóch osób w restauracji korsykańskiej „Corse”
- Kilka słów o książce BlogerChef2
- Konkurs – weekendowy pobyt dla 2 osób w 4* Hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa & Wellness w Busku-Zdroju
- Święta w rytmie slow – czyli ciekawa publikacja z inspirującymi przepisami
- Gotowanie z pasją w świątecznym Kukbuk'u
- Rozwiązanie konkursu burgerowego powiązanego z akcją charytatywną
- Test robota kuchennego marki Sencor
- KARP, KARP, SZCZUPAK... czyli świąteczne warsztaty pod czujnym okiem mistrza kulinarnego Zbyszka Kurleto
- Świąteczny makowiec z białym lukrem
- KONKURS – stwórz własnego hamburgera, który pojawi się w akcji charytatywnej u Streat Slow Food!
- Zapraszamy na ucztę przy Szwedzkim Stole Filmowym z udziałem bloga „Gotowanie z Pasją” w dniach 15-16.11.2014
- Książęce warsztaty (proszę nie mylić z warsztatami dla książąt ;) )
- Kasza w telewizji, czyli jak gotowaliśmy na żywo w programie „Dzień Dobry TVN"
- Akcja „Kurleto", czyli wyjątkowe warsztaty pod hasłem „ryby i owoce morza" dla Stowarzyszenia Małopolskich Blogerów Kulinarnych
- Trzy znaki Smaku – wyjazd do Małopolski
- Jak zostać sernikiem... tj. początkującym serowarowarnikiem... serowarem :)
- Śniadanie w kinie vol. 1
- Latające obwarzanki czyli nocne podglądanie produkcji w krakowskiej piekarni.
- Kuchnia molekularna jest też w Wieliczce
- Gotowanie z pasją w Kukbuk'u
- Nasze przepisy w „Mieście Kobiet” czyli gotujemy dietetycznie i z pasją
- Warsztaty blogerów dla blogerów w „Jung & Lecker”
- Szał sadzenia
- KONKURS – stwórz własnego hamburgera, który pojawi się w ofercie Streat Slow Food!
- Talerze z kamienia łupkowego czyli rewolucja w zastawie stołowej
- Zostaliśmy ambasadorami akcji „Dieta dla serca” :)
- Warsztaty fotografii kulinarnej w Akademii Nikona
- 10. Małopolski Festiwal Smaku - Wieliczka
- Menu degustacyjne czyli koncert smaków w BARKA food.life.music w wykonaniu TWÓJ KUCHARZ – 03.06.2014
- V półfinał Bloger Chef - Lubliniec - Dzień II - Konkurs
- V półfinał Bloger Chef - Lubliniec - Dzień I - Warsztaty
- Pierwszy rok czyli urodziny bloga Gotowanie z pasją
- Pierwsze MAŁE Najedzeni Fest, które okazało się WIELKIE
- Krakusy zdobyły wyróżnienie w konkursie na Smak Warszawy
- Relacja czysto subiektywna na temat audycji „Na wolnym ogniu” nr 6, w całości dotyczącej burgerów z nutką wiedzy dla ciekawskich.
- Audycja kulinarna „Na wolnym ogniu” w radiu KRK FM
- Relacja z karnawałowej edycji Najedzeni Fest - 26.01.2014
- Relacja totalnie subiektywna zza kulis wystąpienia bloga Gotowanie z Pasją na żywo w Dzień Dobry TVN w dn. 08.12.2013
- Eko na co dzień
- Krótka relacja z warsztatów kulinarnych pod znakiem Kikkoman oraz Tabasco prowadzonych przez Grzegorza Łapanowskiego
- Szprycer na lato z sokiem rabarbarowym i kardamonem
- Jajka w koszulkach na szparagach i grillowanej ciabacie
- Tosty truskawkowe na Dzień Dziecka
- Klasyczny śledź w śmietanie z czasów PRL-u
- Hamburger z miętą i pietruszką pod kołderką z czerwonych buraków z majonezem
- Risotto Primavera z groszkiem cukrowym, marchewką, cukinią oraz białym winem
- Pomidorowe Fusilli z chorizo, szynką parmeńską, czerwonym winem oraz czarnymi oliwkami
- Krem z pietruszki i jabłek z chipsami pietruszkowymi oraz piklami z rzodkiewki
- Poradnik
- Recenzje
- Na wolnym ogniu
- Tapeta na pulpit
- O nas
- Publikacje
Nasze przepisy znajdziesz na: